Twee jaar lang heeft Rob heel hard gewerkt aan een nieuw album. Deze keer geheel zelf geproduceerd met zijn bandleden en vrienden Wiboud Burkens en Ruben van Roon (kraak en Smaak, Dulfer).

We zijn ontzettend trots op het resultaat ‘NEON’ dat 16 januari 2013 word gepresenteerd in de North Sea Jazz Club Amsterdam.

Na het winnen van de Jazzism Edison Publieksprijs 2010 voor zijn album ‘Tunnelvision’ heeft Rob de afgelopen twee jaar heel hard gewerkt aan de opvolger ‘NEON’ die in januari 2013 uitkomt.

Rob van de Wouw staat bekend als muzikaal vernieuwer, maar laat daarbij zijn (jazz)roots niet in de steek. Sterker. Het vormt een stevige basis voor zijn ‘electro jazz’. Waar bij het vorige album werd samengewerkt met producer Mark de Clive-Lowe besloot Rob voor ‘Neon’ samen te werken met de mensen in zijn directe muzikale omgeving. Producer/toetsenist Wiboud Burkens en drummer/beatcreator Ruben van Roon vormen de basis voor de improvisaties en composities van de muzikaal leider en naamgever van de band.

Met deze band heeft Rob van de Wouw al veel kilometers gemaakt. Van grote festivals als North Sea Jazzfestival en The Hague Jazz tot clubshows in Rotown en Paradiso. Samen met soulzanger Ivar deden ze een theatertournee en speelde hij met trombonist Louk Boudestijn (B&W-Quintet) door heel Nederland en erbuiten (oa Carnegie Hall New York) en is mede oprichter van het New Rotterdam Jazz Orchestra.