Donderdag 6 december, 20.30 uur presenteert Pathé Tuschinski, Amsterdam een avondvullend jazzprogramma met de film De Deeldeliers, een concert van Jules Deelder, Bas van Lier en gasten en twee sets van DJ Deelder.

Tickets (19,50 euro) voor dit bijzondere evenement zijn te koop via en aan de kassa van de bioscoop.

De Deeldeliers is een film van Branko van Kooten en Bas van Lier geregiseerd door Eric Blom over een legendarische avond en nacht in de Bullet Sound StudiosJules Deelder en Bas van Lier ontvingen bevriende muzikanten, zoals Hans DulferBenjamin HermanBoris van der Lek en Erik Kooger. Het is voor het eerst dat Jules in al zijn disciplines te zien is in één werk. In de film is hij dichter, drummer, zanger, comedian, verhalenverteller en meer.

De Deeldeliers is een schitterende muziekfilm, waarin de nummers in zijn geheel worden gespeeld. De ware muziekliefhebber komt zo ruimschoots aan zijn trekken. De film is echter zo gevarieerd, dat ook de leek een boeiend inkijkje krijgt in de magie van een studio-opname zonder moeilijk gedoe, waardoor iedereen geboeid blijft kijken.

De avond begint 20.30 uur met een set van DJ Jules Deelder. Na de vertoning van de film (58 min) verandert Pathé Tuschinski in een intieme jazzclub met een live optreden op het podium van Jules Deelder (stem, slagwerk), Bas van Lier (hammondorgel), Hans Dulfer (tenorsax), Boris van der Lek (tenorsax), Erik Kooger (drums) en enkele verrassende gasten. Tijdens het optreden mag gedronken worden. Na de show draait DJ Jules Deelder opnieuw favoriete jazzplaten.