PERSBERICHT
Amsterdam, 14 augustus 2012

Gekkenhuis scherpt BL3NDER

Op 24 augustus presenteert Embrace Recordings met trots het langverwachte nieuwe hip hop album van BL3NDER getiteld Gekkenhuis. Op Gekkenhuis scherpt de samenwerking tussen het Bas van Lier Trio en rapper Def P haar geluid vlijmscherp aan.

Was het BL3NDER debuutalbum Leipe Shit Ouwe! uit 2009 nog – net als bij de eerste optredens van de band – goeddeels gebaseerd op improvisatie en spontane jams.

Op het 24 augustus te verschijnen album Gekkenhuis zijn de jazzinvloeden van het  Bas van Lier Trio (BL3) en de hip hop vocalen van ‘Die Ene Rapper’ meer op elkaar afgestemd. Het geluid van BL3NDER is aangescherpt, zonder dat daarbij de spontaniteit die bij hun muziek hoort in het gedrang is gekomen. “We dragen alle vier een enorm diverse muzikale bagage met ons mee, met verschillende persoonlijke smaken en invloeden. Dat hoor je terug. Zodra we samen spelen groeien we muzikaal uit tot iets dat meer dan de som der delen is”, aldus Def P. “Hoewel we ten opzichte van het vorige album iets meer compacte liedjes presenteren, zijn de meestetracks nog steeds in één take ingespeeld. We vinden het erg belangrijk om ook op een album het typische BL3NDER live geluid te vangen.”  BL3NDER brengt een unieke mengeling van dampende jazz en hip hop met vloeiende raps die open staat voor allerlei invloeden uit de zwarte muziek.

Gekkenhuis is vooraf gegaan door de single Nooit Nooit, waarin kersverse vader Def P terugkomt op uitspraken die hij eerder deed in het door hem met Beatbusters opgenomen nummer Geen Kind. “Hoewel Nooit Nooit een persoonlijke track is, is BL3NDER zeker geen project waarin het allemaal om mij draait. Het is een organisch geheel, waarin het Bas van Lier Trio alle ruimte heeft om los te gaan en andersom. De albumrelease zal vanaf september worden ondersteund door denieuwe single Alle Mensen deze gaat over mensen die zichzelf in de spot zetten zonder zelfspot. De tracks op Gekkenhuis bewijzen voor ons eens te meer dat we iets speciaals in handen hebben dat we graag aan zo veel mogelijk mensen willen laten horen.”

Gekkenhuis verschijnt 24 augustus in de winkels en digitaal.

Nooit Nooit is nu verkrijgbaar via iTunes en Alle Mensen komt in een speciale remix exclusief beschikbaar op Itunes.

BL3NDER IS:
Tekst/vocalen:  Def P (Osdorp Posse, Onderhonden, Beatbusters e.v.a.)
Piano/orgel: Bas van Lier (Dulfer, Hans Teeuwen, Superswamp e.v.a.)
Drums: Cyril Directie (Kane, Postman, Total Touch e.v.a.)
Contrabas: Harry Emmery (Metropole Orkest, Simply Bass e.v.a.)

BL3NDER LIVE: o.a.

24 augustus cd presentatie in Toomler (mail voor gastenlijst)
25 augustus op de Uitmarkt 22:30u / 23:00u Remix podium tevens opnames NTR en Cultura
8 september op Jazz Festival Leusden

Buy Now on iTuneshttp://itunes.apple.com/us/album/gekkenhuis/id554185477
Bol.com: http://www.bol.com/nl/p/gekkenhuis/1000004012908034/